Засідання історико-краєзнавчого гуртка “Борисфен”

Сьогодні в ЧДТУ на черговому засіданні історико-краєзнавчого гуртка «Борисфен», яке мало практичний характер та проходило у приміщенні Музею історії Черкаського державного технологічного університету, обговорювались питання, що стосуються особливостей створення експозицій краєзнавчих музеїв.

Гість гуртка, потужний фахівець своєї справи, старша наукова співробітниця Відділу історії краю сектору новітньої історії Черкаського обласного краєзнавчого музею Олена Іванівна Володько розповіла учасникам гуртка, а це студенти ЧДТУ освітньої програми «Історія, музеєзнавство та експертиза культурно-історичних цінностей», про особливості використання краєзнавчого матеріалу для формування експозицій музеїв у різних установах та організаціях.

Разом з цим, Олена Іванівна поінформувала присутніх про правила опису експонатів та навела цікаві приклади стосовно музеєзнавчих аспектів.

Кафедра історії та права ЧДТУ тісно співпрацює, у межах договору про співпрацю, із Черкаським обласним краєзнавчим музеєм (директор – Ірина Собко) у напрямку ефективної підготовки в ЧДТУ студентів із вищезазначеної освітньої програми. Тож такі зустрічі мають як інформаційну, так і практичну цінність для майбутніх фахівців з історії, музеєзнавства та експертизи культурно-історичних цінностей.